Kennismaking met het platform van Office Management Noord-Nederland

Hoe is OMNN ontstaan wat doen we.

Oprichting

Office Management Noord-Nederland is opgericht in 2012 als stichting met als doelstelling: het ondersteunen van (jonge) secretaresse – die net hun diploma op zak hebben – en die starten met hun eerste baan als secretaresse. Alles is nieuw en als jonge werknemer kom je er dan achter dat de praktijk toch anders is dan de opleiding. Hiervoor had ik, Corine van Dijk – Tol een plan bedacht om de jonge secretaresse te coachen en te zorgen dat er aanvullende trainingen klaar liggen ter ondersteuning van het uitoefenen van hun functie. Maar de praktijk haalde me in, omdat er minder belangstelling was voor de secretaresse opleiding aan de ROC en het gevolg was dat ik mijn plannen voorlopig in de ijskast zette.

Platform voor officemedewerkers

Toch bleef het idee – om een platform op te richten met daarin verschillende trainingen, workshops en/of opleidingen voor o.a. de secretaresse en administratief medewerker, met een mbo diploma op zak – me achtervolgen.

Secretaressehogeschool

In 2019 kwam Diana van Riel bij mij met de vraag of ik belangstelling had om de Secretaressehogeschool van haar over te nemen. Een opleiding van 10 dagen verdeeld over het jaar, van mbo naar hbo niveau. En daar hoefde ik niet lang over na te denken en zo werd de opleiding aan de Secretaressehogeschool een onderdeel van Office Management Noord-Nederland

Doelstelling

De doelstelling van Office Management Noord-Nederland is om een platform te creëren met een palet aan trainingen voor de officemedewerker. Met de officemedewerker bedoel ik ‘alle medewerkers die werkzaam zijn op kantoor en daar de verschillende functies uitoefenen’.

Deze groep heeft ooit, ‘in het verre verleden‘ een mbo diploma gehaald maar missen vaak de stimulans om hun talenten verder te ontwikkelen. Ook een belangrijk punt is dat het reizen naar het midden van het land om een training te volgen geen stimulans is.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom ons platform voor officemedewerkers schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.