communiceren complexe situatie vrouwen

Communiceren in complexe situaties

09:00 - 17:00

Met de meeste collega’s kun je goed door één deur en is er maar een half woord uitleg nodig. Maar er zijn er altijd een paar bij waar je meer moeite voor moet doen om elkaar goed te begrijpen. Waar gesprekken op voorhand ergernis of onbegrip opleveren. Dan spreek je over communiceren in complexe situaties.

10 plekken beschikbaar

Met de meeste collega’s kun je goed door één deur en is er maar een half woord uitleg nodig. Maar er zijn er altijd een paar bij waar je meer moeite moet doen om elkaar goed te begrijpen. Waar gesprekken op voorhand ergernis of onbegrip opleveren. Dan spreek je over communiceren in complexe situaties.

We kennen het allemaal, gedoe met collega’s over samenwerken. Verschillen maken je sterk, maar oh wat is dat soms lastig. Je kunt je behoorlijk ergeren aan de ander, door het verschil in aanpak van situaties. Je begrijpt soms niet waarom collega’s zo reageren. Met als resultaat dat je collega niet doet wat je hebt gevraagd!

In deze training leer je waarom mensen op verschillende manieren communiceren. Welke deze verschillende manieren van communicatie zijn en hoe je deze op verschillende situaties kunt toepassen. Zodat communiceren voor jou uiteindelijk geen complexe situaties meer oplevert!

Je leert je eigen gedrag meer bewust in te zetten doordat je een DISC analyse maakt voorafgaand aan de training. Deze wordt met je doorgesproken voorafgaand aan de lesdag. Daarmee schalen we je voorkeursgedrag in. En kom je goed beslagen ten ijs in de trainingsdag.

In praktische oefeningen gaan we de nieuwe inzichten in de lesdag toepassen. Zo krijg je inzicht hoe je de theorie direct in praktijk in kunt zetten.

Je bereid de lesdag zelf voor. In  de online leeromgeving – waar je 4 weken voorafgaand aan de training toegang tot krijgt-  maak je alvast een voorbereidingsopdracht.

Lesduur              9:00 -17:00 uur
Datum                eind 2022
Groepsgrootte  maximaal 8 deelnemers

*Deze trainingsdag is onderdeel van de jaar-opleiding van de Secretaressehogeschool van MBO naar HBO niveau. En geldt voor 4 PE punten. Wanneer je deze lesdag volgt als losstaande lesdag en later besluit de hele opleiding te gaan doen, krijg je deels vrijstelling voor deze lesdag. Vraag naar de voordelen!

*Deze trainingsdag is alleen offline op locatie te volgen!

Voordelen

Inzicht in je eigen manier van communiceren.
Kennis direct praktisch toepasbaar.
Effectief feedback geven en ontvangen
Complexe situaties hanteren

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en je zult de whitepaper ontvangen in je mail

Communiceren in complexe situaties Whitepaper

Inschrijven nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.