Presenteren met Flair

Categorie: Communicatie
09:00 - 17:00

Presenteren met flair

Presenteren draait niet alleen om een verhaaltje oplezen van sheets. De sheets, als je die gebruikt, dienen juist ter ondersteuning van het verhaal dat je wilt overbrengen.

Een goede presentatie blijft hangen bij de aanwezigen en daarom is het belangrijk dat het verhaal op de juiste manier gebracht wordt. Het gaat dan niet alleen om het verhaal zelf, maar ook hoe je voor de groep staat. Ben je zelfverzekerd, spreek je op een prettig tempo.

In deze training leer je (de theorie achter) presenteren. Presenteren is een kunst. Zeker na het thuiswerken kennen we allemaal wel de moeilijkheden om je verhaal goed en duidelijk over te laten komen. Daarom gaan we ook in op online presenteren. In het algemeen zijn de volgende punten van belang voor een goede presentatie:

  • Wat wil je overbrengen,
  • Hoe bereid je je voor,
  • Welke hulpmiddelen zijn er,
  • Hoe sta je voor de groep,
  • op welke manier breng je je verhaal.

In praktische oefeningen gaan we de nieuwe inzichten in de lesdag toepassen. Zo krijg je inzicht hoe je de theorie direct in praktijk in kunt zetten.

Je bereid de lesdag zelf voor. In  de online leeromgeving – waar je 4 weken voorafgaand aan de training toegang tot krijgt-  maak je alvast een voorbereidingsopdracht.

Lesduur              9:00 -17:00 uur
Datum                nog nader te bepalen
Groepsgrootte  maximaal 10 deelnemers

*Deze trainingsdag is onderdeel van de jaar-opleiding van de Secretaressehogeschool van MBO naar HBO niveau. En geldt voor 4 PE punten. Wanneer je deze lesdag volgt als losstaande lesdag en later besluit de hele opleiding te gaan doen, krijg je deels vrijstelling voor deze lesdag. Vraag naar de voordelen!

*Deze trainingsdag is alleen offline op locatie te volgen!

 

 

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en je zult de whitepaper ontvangen in je mail